Guvernatorul Floridei: Războiul din Ucraina reprezintă o ,,dispută teritorială’’

Guvernatorul Floridei: Războiul din Ucraina reprezintă o ,,dispută teritorială’’

Dorin Melnic

 

Ronald De Santis, guvernatorul statului Florida și un posibil candidat republican la alegerile prezidențiale din SUA în 2024, a spus că asistența militară acordată Ucrainei nu este în interesul Washingtonului.

Potrivit acestuia, deși Statele Unite au multe interese vitale, implicarea continuă în ,,disputa teritorială dintre Rusia și Ucraina nu se numără printre ele’’.

,,SUA nu ar trebui să ofere sprijin care ar putea necesita trimiterea de trupe americane, să permită Ucrainei să participe la operațiuni ofensive sau să furnizeze acesteia avioane de tip F-16 și rachete cu rază lungă’’, a afirmat DeSantis.

Guvernatorul a declarat că cetățenii americani au dreptul să știe ,,cum sunt folosite în Ucraina miliardele de dolari americani de la contribuabili.

El consideră că politicile administrației Biden ,,au împins Rusia într-o alianță de facto cu China’’.

,,Escaladarea implicării SUA în războiul ruso-ucrainean riscă în mod evident să atragă Washingtonul în conflict și să ne aducă mai aproape de un război între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii’’, a încheiat De Santis.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Comitetului Național al Partidului Democrat, Ammar Moussa, a declarat: ,,Acesta reprezintă încă un mod în care lupta pentru sloganul MAGA (Make America Great Again) îi va împinge pe republicani să ia poziții extremiste în 2024, cu riscul de a ne slăbi democrația”.

La rândul său, întrebat dacă Statele Unite ar trebui să sprijine o schimbare de regim în Rusia, fostul președinte Donald Trump a răspuns: ,,Nu. Ar trebui să sprijinim o schimbare de regim în SUA, acest obiectiv este mai necesar. Administrația Biden este cea care ne-a băgat în acest dezastru’’.