Radio Cernăuți – trei ani de emisie în limba română

Radio Cernăuți – trei ani de emisie în limba română

De Ziua Națională a României, exact cu trei ani în urmă, la 1 Decembrie 2015, a fost lansat postul de radio Radio Cernăuți” – primul și unicul post de radio din Ucraina care emite 24 de ore din 24 în limba română. Proiectul „Radio Cernăuți” este coordonat de Centrul Media BucPress, partener instituțional al Asociației “Casa Mării Negre / Black Sea House”, iar echipa acestui proiect – de către dr. Marin Gherman, președintele Centrului Media BucPress.

Potrivit comunicatului de presă al Centrului Media BucPress, în cei trei ani de activitate, Radio Cernăuți a difuzat doar muzică românească (modernă, populară, rock ș.a.), a realizat emisiuni în direct consacrate situației românilor din Ucraina și de pretutindeni, buletine de știri zilnice despre românii din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia, investigații jurnalistice, emisiuni politice, culturale, dedicații muzicale, a preluat cele mai reușite emisiuni în limba română în cadrul unor parteneriate semnate în premieră pentru presa românească din Ucraina (prin Centrul Media BucPress) cu RFI România, Radio Ucraina Internațional, cu Societatea Românească de Radiodifuziune – Radio România Internațional. Pe parcursul acestor ani, pas cu pas, ne-am apropiat de inimile și sufletele românilor de pretutindeni. Așadar, ne puteți asculta pe pagina Agenției BucPress, pe pagina Radio Cernăuți, în rețeaua globală TuneIN sau pe gadgeturi (telefoane mobile, tablete): sistemul iOS sau Android cu ajutorul aplicației Radio Cernăuți”.

Centrul Media BucPress și Radio Cernăuți au adresat, cu această ocazie, mesaje publice cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României: “Le spunem tuturor românilor „La mulți ani!” Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română, sărbătoarea națională să unească toată suflarea românească. La mulți ani România, la mulți ani Radio Cernăuți!”

Asociația “Casa Mării Negre / Black Sea House” urează postului de radio “Radio Cernăuți”, instituție deja emblematică a comunității românești din Ucraina, viață lungă și rodnică – să ofere întotdeauna lumină și căldură sufletească în casele românilor din Ucraina!