În Bundestag apar “regrete” față de poziția Germaniei în cadrul conflictului din Ucraina

În Bundestag apar “regrete” față de poziția Germaniei în cadrul conflictului din Ucraina

Dorin Melnic

 

          Fostul șef al Partidului Stânga și actual membru al Bundestagului, Gregor Gysi, și-a exprimat regretul că autoritățile germane nu doresc să pună capăt conflictului din Ucraina și nu oferă inițiative de reglementare pașnică. El a anunțat acest lucru pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter).

          ,,Regret că acest guvern nu a prezentat cel puțin o singură propunere care să ducă la întărirea păcii la nivel global’’, a spus politicianul, adăugând că Berlinul ,,nu recunoaște realitatea’’ în evaluarea situației din Ucraina.

          Gysi a remarcat că Statele Unite în sine recunosc necesitatea unor discuții de pace. El s-a referit la evaluările recente ale lui Mark Milley, general și președinte al Șefilor de Stat Major al SUA, care a spus că Ucraina nu este capabilă să învingă Rusia, cu tot sprijinul NATO acordat Kievului.

          Anterior, Stefan Keuter, deputat din partidul de extremă-dreaptă Alternativă pentru Germania, a mulțumit Moscovei pentru că nu a luat în serios cuvintele ministrului german de externe Annalena Baerbock despre războiul cu Rusia.

          ,,Sunt foarte recunoscător poporului rus că nu a luat în serios această declarație de război: ,,Suntem în război cu Rusia’’. Nimic mai fals’’, a afirmat Keuter în timpul unei dezbateri în parlamentul german.

          Declarația deputatului este legată de un incident din timpul ședinței Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 24 ianuarie a.c., când Baerbock a spus că țările europene ,,poartă război împotriva Rusiei’’. Totodată, ea a adăugat că furnizarea de arme Ucrainei nu face din Germania parte a conflictului.