Serată muzical-artistică "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România"

Serată muzical-artistică "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România"

16 martie 2018

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța a celebrat, împreună cu prietenii și partenerii acesteia, Centenarul Unirii Basarabiei cu România, printr-o Serată Cultural-Muzicală care a avut loc la Muzeul de Artă Constanța (sala Nicolae Grigorescu), vineri, 16 martie 2018, ora 17.30, cu titlul 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul a fost deschis printr-o mini-conferință cu tema Muzica celestă a Unirii vine de peste Prut - dr. Dorin Popescu, fost consul general ad interim al României la Cernăuți. Programul a continuat cu un microrecital aniversar susținut la pian de către Andreea Bratu, lector universitar doctor al Facultății de Arte, Universitatea "Ovidius" din Constanța (din program: Serghei Rachmaninov, Vladimir N. Drozdoff, Al. N. Scriabin, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Filip Lazăr, Paul Constantinescu).

Serata deschide un program mai amplu de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, care include derularea de simpozioane științifice, publicarea de volume, organizarea de concursuri și excursii.