STAGIU DE PRACTICĂ LA "CASA MĂRII NEGRE"

STAGIU DE PRACTICĂ LA "CASA MĂRII NEGRE"

15.06-30.08.2018

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House organizează, în perioada 15 iunie – 30 august 2018, stagii de practică pentru studenții de la facultățile sau specializările de Relații Internaționale, Studii Europene, Administrație Publică, Studii Politice, Politologie, Studii de securitate, Geopolitică etc. din Constanța și restul Țării.

Stagiile de practică se vor derula în cadrul a șase serii de două săptămâni (1-15 iunie, 15-30 iunie, 1-15 iulie, 15-30 iulie, 1-15 august, 15-30 august) și se vor desfășura la sediul Asociației – punctul de lucru situat la adresa Bd. Mamaia nr. 203, et. 4, ap. 7, Constanța.

Stagiile de practică vor oferi studenților participanți posibilitatea de a dobândi experiență practică nemijlocită, complementară studiilor universitare, într-un domeniu de activitate rezervat profesioniștilor/experților.   

Stagiarii vor desfășura activități la sediul Asociației, vor participa la întâlniri cu personalități ale vieții academice din România, precum și cu analiști si experți politici și vor putea participa la evenimente publice (de profil sau conexe) ale Asociației.

Discuțiile tematice din cadrul stagiului vor viza:

  • Analiza discursului/limbajului diplomatic.
  • Producerea de studii, sinteze, analize, informări de eveniment, comunicate de presă, documente de poziție utilizate în activitatea diplomatică uzuală (curentă).
  • Analiza evenimentelor și proceselor semnificative din relațiile internaționale contemporane.
  • Analiza poziționării marilor actori politici în geopolitica actuală.
  • Analize și predicții privind procesele de interes pentru România în vecinătatea imediată și în plan regional.

Stagiarii vor  desfășura activități de cercetare științifică în domeniile menționate, vor elabora și publica editoriale şi articole pentru website-ul Asociației, vor redacta reviste săptămânale ale presei (pe politica externă a României sau Europa sau politica internațională) și vor colabora cu Asociația pentru pregătirea și derularea de activități publice/tematice.

Persoanele eligibile sunt studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători din domeniile Relații Internaționale, Studii Europene, Administrație Publică, Studii Politice, Politologie, Studii de securitate, Geopolitică etc. precum și domenii conexe, din Constanța și restul Țării.

Cei interesați pot trimite pe adresa de e-mail a Asociației (casamariinegre@yahoo.com) următoarele documente necesare: CV, scrisoare de motivație, articol tematic (studiu, analiză) privind politica externă, relațiile internaționale, abordări geopolitice și securitare actuale etc.

 

                                          x                 x                 x

 

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House, înființată în iulie 2017 în Constanța, este singurul think-tank geopolitic românesc pentru analiză și predicție politică în zona extinsă a Mării Negre care activează pe litoralul pontic.

Casa Mării Negre este o organizație nonguvernamentală, non-profit, de cercetare geopolitică dedicată elaborării de analize strategice și soluții politice care pot sprijini factorii de decizie din țările spațiului extins al Mării Negre în procesele de consolidare a încrederii reciproce în regiune și de menținere a stabilității și securității regiunii, un think-tank românesc pentru geopolitică și strategie ale cărui activități pot fi împărțite în patru domenii: cercetarea, organizarea de evenimente și reuniuni periodice, editarea unor publicații de profil și instruire.

Președintele acesteia, Dr. Dorin Popescu, are o solidă experiență diplomatică (a activat ca diplomat român în Serviciul Exterior al MAE, la misiunile diplomatice și consulare de la Moscova, Cernăuți, Sarajevo – ultima, efectuată în calitate de ministru-consilier, prim-colaborator al Șefului Misiunii).