Presa audiovizuală locală despre rezultatele Summitului și Forumului de Afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări

Presa audiovizuală locală despre rezultatele Summitului și Forumului de Afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări

17-18 septembrie 2018

În urma participării președintelui Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House Constanța, dr. Dorin Popescu, la lucrările Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (București, 17-18 septembrie 2019), presa audiovizuală locală  a manifestat un interes salutar pentru a cunoaște, dezbate și promova rezultatele celor două evenimente ale Inițiativei celor Trei Mări găzduite și organizate de către Administrația Prezidențială a României în perioada menționată: Summitul la vârf al Inițiativei și Forumul de Afaceri.

Având în vedere că orașul și județul Constanța au fost slab reprezentate la Forumul de Afaceri și că, totodată, participarea la aceste evenimente a experților Asociației a fost văzută (atât de către Asociație, cât și de către reprezentanții mediilor academice locale) ca fiind binevenită și chiar necesară, interesul presei locale pentru acest eveniment este cu atât mai prețios.

Doamna Steliana Duliu-Bajdechi, publicist-comentator la Radio România Constanța, a avut amabilitatea de a-l invita pe președintele Asociației, dr. Dorin Popescu, să participe la emisiunea moderată de aceasta pe frecvențele Radio România Constanța – o emisiune de dezbateri pe teme geopolitice (tematica discuției: desfășurarea și rezultatele Summitului și Forumului de Afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări). Emisiunea respectivă a fost difuzată pe frecvența Radio România Constanța în ziua de luni, 24.09.2018, ora 18.00.

Domnul Cristian Hagi, jurnalist, moderator la postul de televiziune Dobrogea TV, a avut amabilitatea similară de a-l invita pe președintele Asociației să participe la emisiunea de dezbateri pe teme geopolitice moderată de acesta la postul de televiziune menționat. Tematica discuției: desfășurarea și rezultatele Summitului și Forumului de Afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări, precum și statutul și perspectivele României în actualele procese geopolitice din vecinătate. Emisiunea a fost difuzată pe postul Dobrogea Tv (pe tronsonul/frecvența Realitatea Tv, pentru județele Constanța și Tulcea) la 20.09.2018, in intervalul 18.00-19.00.

Emisiunea poate fi vizionată la următorul link:https://www.facebook.com/DobrogeaTV/videos/240430816627468/UzpfSTEwMDAyNDI3Njk2MjM0MDoyOTUxOTI1ODQ2MzMzMDU/.

Aducem calde mulțumiri doamnei Steliana Duliu-Bajdechi și domnului Cristian Hagi pentru invitațiile adresate și elogii binemeritate pentru profesionalismul acestora.