Zelenski l-a prezentat pe noul ministrul ucrainean al Apărării

Zelenski l-a prezentat pe noul ministrul ucrainean al Apărării

Dorin Melnic

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a prezentat recent guvernului ucrainean pe noul ministru al apărării, Rustem Umerov.

,,L-am prezentat pe noul nostru ministru al apărării și am prezentat totodată și sarcinile pe care acesta le va avea de acum încolo’’, a declarat cu această ocazie liderul de la Kiev.

Zelenski a subliniat că soldatul ucrainean reprezintă o prioritate cheie a forței defensive ucrainene și că, dacă sunt necesare schimbări în activitățile de apărare, acestea trebuie implementate imediat. Potrivit președintelui, astfel de modificări sunt prezente oriunde în lume.

Cel mai important lucru, a remarcat Zelenski, este încrederea în deciziile luate, în achizițiile în curs, în comunicarea dintre unități și alte părți ale sistemului de apărare ucrainean.

,,Sunt convins că Rustem Umerov este persoana potrivită de care avem nevoie’’, a încheiat președintele.

Pe 3 septembrie a.c., Zelenski a anunțat că a hotărât să-l elibereze pe Oleksii Reznikov din funcția de ministru al apărării și s-a oferit să îl înlocuiască cu Umerov, care a condus Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei din septembrie 2022. Trei zile mai târziu, deputații Radei Supreme au votat pentru numirea acestuia în postul de șef al Ministerului Apărării ucrainean.

La rândul său, Umerov a spus că va ,,face tot posibilul și imposibilul pentru victoria Ucrainei, pentru eliberarea fiecărui centimetru din țară’’ și că în spatele fiecărui soldat se află un minister pregătit să protejeze întregul popor.