Parisul furnizează peste 150 de drone franceze Kievului

Parisul furnizează peste 150 de drone franceze Kievului

Dorin Melnic

 

Parisul a început să furnizeze Kievului drone produse de compania franceză Delair, a declarat recent ministrul francez al apărării Sébastien Lecornu pe X (fostul Twitter).

,,Peste 150 de drone au fost selectate, livrările fiind efectuate și finanțate de Franța’’, a scris ministrul.

Delair produce mai multe tipuri de drone, inclusiv drone de recunoaștere. Lecornu nu a precizat ce tip de drone va primi Kievul.

Franța a sprijinit militar Ucraina încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Parisul a livrat Kievului în acest timp vehicule blindate, piese de artilerie (inclusiv de tip MLRS), avioane, rachete SCALP și alte sisteme de arme. Moscova condamnă furnizarea de armament francez (în general occidental) către Ucraina și spune că acest lucru nu va împiedica atingerea obiectivelor așa-numitei ,,operațiuni speciale’’.

Regiunile rusești ar fi fost atacate de drone ucrainene de peste 500 de ori de la izbucnirea războiului din Ucraina, potrivit presei rusești. Moscova dă vina pe Kiev pentru aceste atacuri. Autoritățile de la Kremlin iau toate măsurile posibile pentru a proteja regiunile de atacurile cu drone, a declarat recent purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov. Acesta a explicat intensificarea acestor atacuri prin faptul că forțele armate ucrainene nu au succes în cursul contraofensivei.

,,Eforturile regimului de la Kiev sunt zadarnice. Din disperare, ucrainenii recurg la tactici asemănătoare atacurilor teroriste, unde țintele civile sunt cele vizate, iar astfel de acțiuni ne dezgustă profund. Vom răspunde cu tot ce putem’’, a declarat Peskov.

În plus, el consideră că eșecurile Ucrainei de pe front ,,ridică mari întrebări’’ în Occident, deoarece Kievul a primit ,,resurse de mai multe miliarde de dolari’’, resurse care ar fi ,,de fapt cheltuite ineficient și fără scop’’.

Numeroase țări occidentale și-au reiterat recent întreaga lor disponibilitate de a sprijini tehnico-militar Kievul și în continuare, atât timp cât este necesar, până la victoria împotriva Rusiei agresoare.