Putin a propus să răspundă sancțiunilor occidentale cu extinderea libertăților economice

Putin a propus să răspundă sancțiunilor occidentale cu extinderea libertăților economice

Dorin Melnic

 

Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale, ar trebui să extindă libertățile economice, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Conducere al Procuraturii Generale.  

,,Trebuie să răspundem tuturor acțiunilor inamicilor noștri într-un singur mod – prin extinderea libertăților economice. Evident, totul trebuie să fie în limitele legii. O astfel de sarcină este delicată și vă rog pe voi (procurorii) să vă ocupați de ea’’, a afirmat președintele rus.

Potrivit lui Putin, economia rusă și mediul de afaceri ,,răspund decent’’ la ,,agresiunea sancțiunilor’’ venite din Occident. El le-a cerut procurorilor să ajute la menținerea acestui ,,echilibru’’.

Pe 14 martie a.c., șeful statului a declarat pentru postul de televiziune Rossiya 24 că cel mai important rezultat obținut de Rusia în anul precedent a fost întărirea suveranității economice a țării, un merit deosebit având acțiunile profesioniste ale comunității bancare, agențiilor guvernamentale și eforturilor Băncii Centrale.

,,Occidentul spera că economia rusă ,,se va prăbuși în două-trei săptămâni sau într-o lună (după începerea războiului din Ucraina). Cu toate acestea, elementele de bază ale stabilității Rusiei sunt mult mai puternice decât ar fi crezut cineva’’, a precizat Putin.

În opinia președintelui, Rusia trebuie să revizuiască normele Codului Penal și să dezincrimineze infracțiunile economice. Totodată, afacerile private, în contextul ,,încercărilor externe de a controla Rusia’’, se pot adapta condițiilor aflate în plină schimbare.